Qiwi webdesign en webontwikkeling te Dendermonde

Updates

Qiwi is AnySurfer Certified partner

Qiwi staat garant voor gebruiksvriendelijke, snelle, kortom kwalitatieve websites. Hierbij dragen we ook toegankelijkheid (accessibility) hoog in het vaandel. Vanaf deze maand is Qiwi bovendien een officiële AnySurfer Certified partner.

AnySurfer is een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Websites met het label zijn voor iedereen bruikbaar — ook voor slechtzienden, blinden, kleurenblinden, ouderen, en wie een auditieve of motorische handicap heeft. Daarnaast zijn toegankelijke websites over het algemeen beter geschikt voor kleine beeldschermen, zoals dat van een gsm of smartphone, en zijn ze bruikbaar in iedere webbrowser. Ten slotte scoren ze beter in de resultaten van zoekmachines.

Om het AnySurferlabel te behalen moet een website voldoen aan de zogenaamde AnySurfer Checklist 2.0. Vervolgens voert AnySurfer een audit uit waarbij de verschillende ijkpunten systematisch worden gecontroleerd. Pas wanneer er aan alle voorwaarden is voldaan, wordt het kwaliteitslabel toegekend. Je hebt misschien al gemerkt dat onze eigen website het AnySurferlabel draagt.

Nu Qiwi een AnySurfer Certified partner is, kunnen we een korter en dus goedkoper labelingstraject aanbieden aan klanten die het AnySurferlabel wensen te behalen voor hun website. Verder is het een mooie erkenning van ons werk, en blijven we bij Qiwi toegankelijke en kwaliteitsvolle websites bouwen, zoals we dat gewend zijn.

Qiwi goes iPhone

De doorsnee gebruiker zal er helemaal niets van merken, maar wij hebben deze site zonet uitgebreid met een voor iPhone geoptimaliseerde stijl. Dit betekent dat gebruikers van dit revolutionaire gadget voortaan een aangepast ontwerp gepresenteerd krijgen.

Qiwi.be op de iPhone

De iPhone beschikt over een schermresolutie van 480 op 320 pixels. Standaard worden websites op dit apparaat geschaald weergegeven, waarna de gebruiker dan moet inzoomen op de gewenste informatie. Om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen, is het echter mogelijk een aangepast stijlblad te voorzien, waarin je als webontwikkelaar zelf bepaalt hoe de site op dit relatief kleine scherm wordt weergegeven.

Qiwi blogt

Onder het motto “waarom ook niet”, besloten we bij Qiwi om ons aan een blogje te wagen. ;) Via dit medium kunnen we u op de hoogte houden van onze al dan niet webdev-gerelateerde bezigheden, alsook van updates aan onze sites.