Qiwi webdesign en webontwikkeling te Dendermonde

Webontwikkeling

De SEO webmaster tools van Google, Yahoo! en Bing

De drie grootste zoekmachines — Google, Yahoo! Search en Bing — bieden elk hun eigen webmaster-gereedschappen aan. Deze online tools bieden site-beheerders een schat aan informatie over hun websites: gedetailleerde rapporten over de zichtbaarheid van verschillende pagina’s, eventuele fouten waar de zoekmachine’s op stoten bij het crawlen van de website, een overzicht van de hoogst scorende zoektermen en de meest voorkomende sleutelwoorden, enzovoort.

Het gebruik van deze tools is doorgaans zeer eenvoudig. Je registreert je als webmaster voor deze dienst, en vervolgens voer je enkele URLs van websites in die jij beheert. Voor elke site die je toevoegt, moet je bewijzen dat jij de eigenaar bent. Dit kan telkens op twee manieren:

  1. Door een META-tag met een speciale code erin toe te voegen aan de beginpagina van de website. Bij de Google Webmaster Tools ziet deze er bijvoorbeeld zo uit: <meta name="google-site-verification" content="tm0tP0FCZm55CbP53y8I_ktrxI6v_HnHTQdp405jJv8" />.
  2. Door een verificatiebestand (dat een speciale code omvat) te uploaden naar de website.

Vervolgens wordt er gecontroleerd of de ingegeven site de gegenereerde code bevat.

Bij Qiwi kiezen we steevast voor de bestands-upload-methode, en dit omwille van verschillende redenen:

Een handigheidje aan de tools van Google en Bing, is dat het verificatiebestand account-gebonden is. Voor één bepaald webmaster-account kan je dus gewoon hetzelfde bestand gebruiken voor meerdere websites.

Yahoo! Site Explorer werkt helaas met site-specifieke bestanden. Per site die je wil verifiëren, moet je dus een nieuw bestand laten genereren, dit downloaden van de Yahoo!-servers, en het vervolgens uploaden naar de server van je website.

Qiwi goes iPhone

De doorsnee gebruiker zal er helemaal niets van merken, maar wij hebben deze site zonet uitgebreid met een voor iPhone geoptimaliseerde stijl. Dit betekent dat gebruikers van dit revolutionaire gadget voortaan een aangepast ontwerp gepresenteerd krijgen.

Qiwi.be op de iPhone

De iPhone beschikt over een schermresolutie van 480 op 320 pixels. Standaard worden websites op dit apparaat geschaald weergegeven, waarna de gebruiker dan moet inzoomen op de gewenste informatie. Om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen, is het echter mogelijk een aangepast stijlblad te voorzien, waarin je als webontwikkelaar zelf bepaalt hoe de site op dit relatief kleine scherm wordt weergegeven.